В НАБУ відповіли про свого працівника, затриманого на хабарі

 

У Національному антикорупційному бюро заявляють, що затриманий ГПУ на хабарі Олександр Самковий звільнився з Бюро в кінці лютого 2017 року.

Цю інформацію ZN.UA підтвердили в прес-службі НАБУ.

“Жодного з діючих співробітників НАБУ поки не затримували за фактом вимагання неправомірної вигоди або вчинення будь-якого іншого злочину. Оприлюднена раніше інформація не відповідає дійсності”, – повідомили в прес-службі, додавши, що Самковий не працює в Бюро з лютого поточного року.

На питання про розміщену на сайті НАЗК і датовану 6 квітня 2017 року декларацію Самкового, де місцем роботи зазначено НАБУ, в Бюро акцентували, що він подавав декларацію за минулий рік.

Ввечері 19 травня ГПУ оприлюднила інформацію про затримання на Сумщині заступника начальника відділу оперативно-технічного управління НАБУ.
Прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган заявила, що “на Сумщині співробітник НАБУ разом зі своїм спільником вимагали від власниці торговельної марки та мережі магазинів 300 тисяч доларів США за припинення стосовно неї кримінального переслідування та закриття кримінального провадження”.

За даними “Дзеркала тижня”, затриманий разом з поки ще не ідентифікованим спільником вимагав у громадянки грошові кошти за закриття провадження щодо ухилення від сплати податків на суму у 4 мільйони гривень, зареєстрованого в Державній фіскальній службі.

“14 травня підприємець написала заяву, 15 травня відбулася її перша зустріч зі злочинцями, які спочатку вимагали 300 тисяч гривень. У процесі переговорів вони “сторгувалися” на 150 тисяч і сьогодні їх узяли під час передачі грошей”, – розповіли джерела.

“Інформація, поширена прес-секретарем пана Луценка, є хибною. НАБУ звертається до колег з Генеральної прокуратури з проханням ретельно перевіряти матеріали кримінальних проваджень перед тим, як робити публічні заяви”, – заявили натомість в НАБУ.

При цьому співрозмовник “Дзеркала тижня” зазначив, що Самковий виїжджав на місце ДТП, яке скоїв 14 травня нетверезий працівник НАБУ. У прес-службі Бюро цю інформацію ZN.UA підтвердити не змогли.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна