Прокуратура просить для Януковича найвищу міру

 

 

Державне обвинувачення проситиме суд про вищу міру покарання для Віктора Януковича за державну зраду – довічне ув’язнення. Про це заявив на брифінгу в четвер, 4 травня, прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко.

“Ми будемо клопотати про довічне позбавлення волі”, – зазначив прокурор.

Кравченко підкреслив, що Янукович не визнає своєї провини у справі, а захист екс-президента-втікача затягує судовий процес, однак прокуратура готова до таої тактики.

“Ми очікуємо, що від сторони захисту буде надаватися ряд клопотань на затягування процесу, але на це ми готові”, – сказав Руслан Кравченко.

“Під час досудового розслідування сторона захисту не відкрила жодного матеріалу. Ми відкрили їм всі наявні матеріали, як це передбачає закон. Формально у сторони захисту немає жодних фактів та жодних свідків. Ми ж допитали та плануємо допитати більше ста свідків”, – додав прокурор.

За його словами, головним доказом у справі про держзраду Януковича є його лист до влади Російської Федерації з проханням ввести на територію України збройні сили РФ від 1 березня 2014 року, оприлюднений послом Росії Чуркіним на Генасамблеї ООН.

Як інформувала “Новинарня“, в четвер, 4 травня, Оболонський районний суд почав підготовче засідання у справі про держзраду Віктора Януковича. Суд частково задовольнив клопотання захисників Януковича, дозволивши йому участь у процесі по відеозв’язку, та переніс підготовче засідання на 18 травня.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Екс-президент Янукович, який переховується в Росії, вже брав участь у судовому процесі в Україні в режимі відеоконференції – як свідок у справі “беркутівців” щодо розстрілу Майдану.

Читайте також:
Інтерпол припинив розшук Януковича

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна