За ніч в АТО загинув один боєць і поранено чотирьох, за минулу добу загиблих немає

 

У ніч із 27 на 28 квітня в зоні проведення антитерористичної операції загинув український боєць.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, за попередньою інформацією, внаслідок обстрілу опорного пункту підрозділу однієї з механізованих бригад на Приморському напрямку неподалік Красногорівки загинув військовослужбовець Збройних Сил України, ще 4 воїни отримали поранення.

Бойовики вели вогонь із боку населеного пункту Старомихайлівка на тимчасово непідконтрольній Україні території.

Відомо, що на даному напрямку незаконні збройні формування застосували міномети калібру 120-мм та 82-мм, зенітні установки ЗУ-23-2, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. Зокрема по позиціях ЗСУ було випущено 20 мін калібру 82-мм та 30 мін калібру 120-мм.

За минулу добу, 27 квітня, російсько-терористичні війська 52 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України. Троє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО за минулу добу.

На Приморському напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм та 82-мм, озброєння БМП та гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник накривав позиції морських піхотинців у районі Водяного. З 82-міліметрових мінометів, озброєння БМП та гранатометів різних систем гатив по опорних пунктах поруч Мар’їнки. З мінометів калібру 120-мм, озброєння БМП, гранатометів, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї бив по позиціях поблизу Гнутового. Захисників Широкиного обстрілював з озброєння БТР, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а оборонців Новотроїцького – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. По позиціях у районах населених пунктів Павлопіль та Красногорівка бойовики вели вогонь із гранатометів і кулеметів великих калібрів, а по опорних пунктах поблизу Новоселівки Другої – зі стрілецької зброї. Поблизу Павлополя та Мар’їнки діяли ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку по позиціях біля Авдіївки окупанти били з артилерії калібру 122-мм, мінометів калібру 120-мм та 82-мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Опорні пункти поблизу Миронівського обстрілювали з мінометів калібру 82-мм, озброєння БМП, гранатометів та кулеметів великих калібрів. По оборонцях Зайцевого та Камянки застосували 82-міліметрові міномети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а по захисниках Верхньоторецького – озброєння БМП та кулемети великих калібрів. По позиціях в районі населеного пункту Піски противник вів вогонь із протитанкових гранатометів.

На Луганському напрямку підрозділи російсько-окупаційних військ із мінометів калібру 120-мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї гатили по позиціях поруч Кримського. По опорних пунктах поблизу Катеринівки вели вогонь із 82-міліметрових мінометів та гранатометів. Оборонців станиці Луганської та Сизого обстрілювали з гранатометів різних систем, а захисників Валуйського – зі стрілецької зброї.

В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь.

Як повідомляла “Новинарня“, за попередню добу окупанти обстріляли позиції сил АТО 47 разів, загинув один боєць ЗСУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.