Президент ПАРЄ погодився піти у відставку, але не одразу

 

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт офіційно оголосить про свою відставку лише після завершення візиту короля Іспанії до ПАРЄ. При цьому заяву про складання з себе повноваження він подасть аж 29 травня.

Про це пише “Європейська правда” у статті “Жертва токсичної Росії: президент ПАРЄ узгодив деталі своєї відставки”.

За даними “ЄП”, президент ПАРЄ погодився піти з посади. Але тільки після виступу в пленарній залі Парламентської асамблеї короля Іспанії Філіпа VI, який заплановано на 27 квітня.

Керівники політичних груп пообіцяли виконати цю умову в обмін на добровільну відставку.

“Отже, схема відставки буде такою: Аграмунт не буде навіть з’являтися у сесійній залі ані в середу, ані в четвер, ані в п’ятницю, за винятком однієї години, коли він приведе короля до зали та слухатиме його з крісла в президії асамблеї.
Далі він проведе короля на батьківщину, а після закриття сесії – прийде на засідання Бюро ПАРЄ, щоб офіційно оголосити про відставку”, – йдеться у статті.

Проте ще протягом місяця ця відставка не буде оформлена документально.

Письмову заяву про те, що Аграмунт складає з себе повноваження президента, він принесе на зустріч президентського комітету та Бюро ПАРЄ, яка відбудеться 29 травня в Празі.

А вже на наступному Бюро, наприкінці червня, асамблея матиме змогу обрати нового президента.

Як повідомляла “Новинарня“, у понеділок, 24 квітня, у ПАРЄ офіційно вимагали відставки Аграмунта через його поїздку до Сирії з росіянами.

Роботу асамблеї уло заблоковано, і зрештою Аграмунт тимчасово відмовився від головування.

Після відкритого конфлікту, під час якого робота ПАРЄ була заблокована, Аграмунт тимчасово відмовився від головування на асамблеї.

25 квітня в Парламентській асамблеї відбулися відкриті (всупереч бажанню Аграмунта) слухання щодо поїздки президента і ще двох високопоставлених членів ПАРЄ в Сирію разом із депутатами Держдуми Росії, яких відсторонено від роботи в ПАРЄ через незаконну анексію Криму.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.