ГПУ закінчила досудове розслідування щодо трьох харківських “беркутів” на колонаді “Динамо”

 

Генеральна прокуратура закінчила досудове розслідування епізоду із затриманням та побиттям протестувальників 19 січня 2014 року на колонаді стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського.

Як повідомила прес-служба ГПУ, троє колишніх працівників батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС у Харківській області підозрюються у вчиненні 19 січня на вул. Грушевського в Києві «катування двох осіб, тобто умисному заподіянні їм сильного фізичного болю, фізичного та морального страждання шляхом нанесення побоїв, мучення та інших насильницьких дій, вчинених з мотивів помсти після затримання цих протестувальників на колонаді стадіону ім. В. Лобановського».

Дії підозрюваних кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу, санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі.

З 21 березня в порядку ст. 290 Кримінального процесуального кодексу сторонам відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

Як відомо, під час перших боїв на вул. Грушевського 19 січня “беркутівці” скинули невідомого майданівця з колонади стадіону. Деякі ЗМІ повідомляли, що чоловік загинув, але прізвище його не називалося.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна