Siemens постачає турбіни для Криму в обхід санкцій ЄС, – ЗМІ

 

Німецький концерн Siemens заявив, що виконав поставки чотирьох газових турбін російському “Технопромекспорту”. При цьому існує велика вірогідність, що ці агрегати будуть використані в обхід санкцій ЄС в окупованому Росією Криму.

Як повідомляє агенція Reuters, турбіни виготовлені на спільному підприємстві Siemens і ПАТ “Силові машини” Олексія Мордашова (Санкт-Петербург).

Згідно з контрактом, поставлені турбіни призначені для будівництва електростанції на Таманському півострові (Краснодарський край РФ). Проте конкурс на будівництво ТЕС на Тамані так і не відбувся через відсутність заявок.

Раніше газета “Дзеркало тижня” писала, що ТЕС на Тамані – віртуальний проміжний пункт матеріально-технічної комплектації додаткових генеруючих потужностей для надсилання турбін до Криму, щоб обійти санкції Євросоюзу.

Як відомо, санкції ЄС забороняють європейським компаніям надавати енергетичні технології окупованому Криму або вживати заходи для обходу санкцій.

Siemens і Технопромекспорт заперечують, що обладнання заводу “Сіменс” буде використане в Криму. “Тамань є територією Російської Федерації. Ми не порушуємо санкції”, – заявив представник заводу.

Глава “Ростеху” Сергій Чемезов казав у лютому, що газові турбіни для електростанцій в окупованому Криму Росія закупить в Ірані через проблеми з поставками європейського обладнання.

При цьому відомо, що дві електростанції, які будуються в Криму, сумісні тільки з вищезгаданими турбінами “Сіменс”.

Читайте також:
ЄС продовжив санкції щодо причетних до анексії Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна