Гонтарева чекає на призначення замість себе “професійного технократа”

 

Голова Національного банку України Валерія Гонтарева готова подати у відставку після того, як на її місце буде запропонована кандидатура “технократа”. Про це вона заявила в четвер, 16 березня, в ході бізнес-форумі в Києві.

“Наразі рано говорити про прощальну вечірку. Я чекаю на призначення професійного технократа”, – сказала цитує очільницю Нацбанку УНІАН.

Гонтарева зазначила, що попередить про свій відхід за місяць.

Як відомо, Валерія Гонтарева – колишня голова спостережної ради банку “Авангард” – за пропозицією президента Петра Порошенка стала головою НБУ 19 червня 2014 року. Відповідно до Конституції, голова Нацбанку призначається Верховною Радою за поданням президента України строком на 7 років.
Вимоги відправити у відставку Гонтареву періодично озвучують у ЗМІ депутати та експерти. Останнім чином посилились чутки про відставку глави НБУ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна