Замість “окупованих територій” Порошенко внесе законопроект проект про відновлення територіальної цілісності

 

На противагу законопроекту про окуповані території, який пропонує “Самопоміч”, до Верховної Ради буде внесено проект про відновлення територіальної цілісності України. Про це під час виступу на засіданні РНБО заявив президент Петро Порошенко.

Він вважає, що можливе прийняття законопроекту про окуповані території зруйнує “мінський процес”, якому, на думку президента, немає альтернатив. Також під загрозою опиняться санкції, введені проти Росії міжнародним співтовариством.

“Наші партнери не розуміють, чому ми просимо підтримки у відновленні цілісності України, коли всередині ряд політичних сил поставили собі за мету позбутися частини Донбасу і випхати в Росію кілька мільйонів українців. Юридично легалізувати це передбачено законом про окуповані території. Тільки уявіть собі інші наслідки такої законодавчої ініціативи! Подібний закон зруйнує мінський процес. Поховає міжнародні санкції проти Російської Федерації, оскільки вони прив’язані до Мінська. Місія ОБСЄ піде з Донбасу. Ми залишимося сам на сам з агресором на тлі неминучою ескалації військових дій. Тому ми будемо пропонувати інший закон, який відповідає національним інтересам України – закон про відновлення територіальної цілісності нашої держави”, – цитує Порошенка прес-служба президента.

Як відомо, на даний момент у ВР активно обговорюється питання прийняття закону про окуповані території, його ухвалення є вимогою учасників “торгової блокади ОРДЛО”. У законопроекті авторства Оксани Сироїд пропонується запровадити в українське законодавство поняття “окуповані території”, окреслити їх кордони, заборонити торгівлю з ОРДЛО, а також перекрити водопостачання мешканцям непідконтрольних територій.
Натомість представники БПП і НФ кажуть, що профільний комітет готує інший законопроект, де буде прописаний механізм повернення непідконтрольних територій.

Читайте також:
УКРАЇНА ПОВНІСТЮ БЛОКУЄ ДОРОГИ ДО ОРДЛО. Ухвалено рішення Радбезу

Туреччина радить Україні активніше обговорювати деокупацію Криму й Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна