Руйнування українських пам’ятників у Польщі оплачував православний олігарх Малофєєв, – хакери

Російський мільярдер Констянтин Малофєєв висилав гроші до Польщі для знищення українських пам’ятників. Про це повідомляє “Gazeta Wyborcza“.

Польське видання зробило відповідні узагальнення на ґрунті звіту спільноти “Інформнапалм”. У звіті йдеться, що українські хакери зламали пошту білоруса Олександра Усовського та з’ясували, що він виступав посередником в організації проросійських та антиукраїнських провокацій на території Польщі.

Згідно з документами, що містяться в листуванні Усовського, на рахунок поляка Войтека Войтулевича, який пов’язаний з ультраправими “Самообороною”, “Табором великої Польщі” та проросійською партією “Зміна”, надійшло $2431 та 430 євро.

Згідно з даними хакерів, Усовський влітку обговорював з Войтулевичем знищення пам’ятника УПА в селі Грушовичі біля Перемишля.

Войтулович хотів повністю знищити пам’ятник, проте Усовський побоявся наслідків.

Невідомі у серпні 2014 року намалювали на пам’ятнику націоналістичні польські символи, перевернутий тризуб та написали “Смерть катам Волині і Донбасу”.

За такий вчинок люди Войтуловича мали отримати 2 тис. євро. Через помилку, гроші не надійшли, проте пізніше Усовський вислав гроші через Western Union.

Як випливає з листування, що на той час Усовського фінансував російський “православний” олігарх Констянтиин Малофєєв, який підтримує сепаратистів на сході України.

Як відомо, протягом 2014-2016 років в Польщі спаплюжили та знищили багато українських пам’ятників, пов’язаних з УПА.

У першій частині звіту “Інформнапалму” йшлося про те, що громадянин Білорусі Олександр Усовський був причетний до організації на гроші РФ антиукраїнських акцій у Польщі та інших країнах Східної Європи.

Читайте також:
УІНП видав різку заяву до польської влади
з приводу системного нищення могил вояків УПА. ВІДЕО

Поляки попросили вибачення за “сепара”, що зруйнував пам’ятник УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна