“Загрози життю людей немає”. Кличко частково відкриває для руху обвалений Шулявський шляхопровід

 

Рух транспорту на Шулявському шляхопроводі, частково зруйнованому ввечері 27 лютого, відкривається в обмеженому режимі. Як передає “Новинарня“, про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на брифінгу на місці події у вівторок, 28 лютого.

“Треба обмежити габарит проїздної частини з обох сторін на 0,7 м з використанням легких конструкцій. Рух зараз буде відкритий в обмеженому режимі. Також рух важковагового транспорту буде заборонений взагалі”, – сказав міський голова.

“Громадський транспорт буде пересуватись [по мосту] без обмежень. Ми спираємося на висновки, які говорять, що загрози життю людей немає”, – сказав він.

За словами Кличка, рух по Шулявському шляхопроводу відновиться після того, як по ньому проїдуть два навантажені самоскиди загальною вагою близько 66 тонн, зупиняючись на кожному з прольотів.

Конструкції мосту щодня оглядатимуть на наявність тріщин, кренів та нахилів. Також встановлять запобіжні конструкції під тротуарними консолями на випадок їх обвалу, передає слова мера Еспресо.TV.

За висновками експертів, причиною руйнування мосту на Шулявці є корозія бетону консолі від удару або навантаження, сказав Кличко.

Міський голова оголосив, що у зв’язку з аварією звільнив з посади свого заступника з питань транспортної інфраструктури Іллю Сагайдака та подав подання президенту на звільнення голови РДА Солом’янського району столиці Максима Шкуро.
Зазначається, що Сагайдак звільнений за незадовільну роботу, а Шкуро за недбале ставлення до розв’язання проблем, які є в районі.

Також мер заявив: “Я доручаю перевірити всі шляхопроводи у нашому місті, визначити їхній технічний стан і ухвалити рішеня щодо подальшого режиму робіт і їхньої експлуатації. Вчора я дав завдання перевірити всі МАФи, які знаходяться біля об’єктів транспортної інфраструктури і прибрати незаконні споруди. Всі споруди, що встановлені під мостами, об’єктами транспортної інфраструктури, в підземних переходах мають бути демонтовані, вони несуть потенційну загрозу життю киян”.

Читайте про аварію:

У Києві обвалився Шулявський міст

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна