Промислове виробництво в січні значно зросло проти 2016 року

 

Промислове виробництво в Україні в січні 2017 року порівняно з аналогічним місяцем 2016 року зросло на 5,6%. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Згідно з наведеними даними, з урахуванням коригування на ефект календарних днів, промвиробництво в січні в річному вираженні зросло на 5,2%.

За інформацією Держстату, порівняно з попереднім місяцем – груднем 2016 року – промвиробництво в січні впало на 17,5% без сезонного коригування або на 1,5% – з урахуванням коригування.

У повідомленні зазначається, що найбільше зростання промвиробництва в січні 2017 року порівняно з січнем 2016 року зафіксовано у виробництві інших машин та устаткування – на 30%, виробництві гумових і пластмасових виробів – на 20,3%, виробництві меблів та іншої продукції – на 17,4%.

Найбільше падіння за цей період відбулося в хімічній промисловості – на 8,9%, виробництві коксу і продуктів нафтопереробки – на 7%, виробництві електричного обладнання – на 4,2%.

Зростання порівняно з груднем зафіксовано тільки в постачанні електроенергії, газу і пари – на 0,3%, видобутку сирої нафти і природного газу – на 0,2%.

Найбільше падіння до грудня відбулося у виробництві комп’ютерів, електронної та оптичної продукції – на 63,5%, виробництві меблів та іншої продукції – на 42,1%, виробництві електричного обладнання – на 41,6%.

Держстат нагадує, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Як відомо, зростання промвиробництва в Україні за 2016 рік, порівняно з 2015 роком, становило 2,4% (після падіння цього показника чотири роки поспіль – у 2012-2015 роках).

Читайте також:
ВВП третього кварталу зріс на 2%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.