Помер екс-командувач Сухопутних військ ЗСУ Воробйов

 

У суботу, 11 лютого, помер начальник Національного університету оборони імені Івана Черняховського, колишній перший заступник начальника Генштабу, екс-командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Геннадій Воробйов. Про це повідомив помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

Воєначальнику було 55 років.

“Сьогодні він провів нараду. Повернувся в кабінет. У свій робочий кабінет – ректора університету оборони України. І помер. Серце. Генерал-полковник Геннадій Петрович Воробйов, позивний “Вільний”, – написав Бірюков у “Фейсбуці”.

Президент Петро Порошенко висловив співчуття у зв’язку зі смертю генерала.

“Геннадій Воробйов відмовився посилати військових проти Майдану, брав участь у розробці багатьох військових операцій, у тому числі під Дебальцевим, будучи першим заступником начальника Генерального штабу Збройних сил, у цілому більше двох років війни прослужив Україні безпосередньо на передовій.
Останні місяці бойовий досвід передавав наступному поколінню військових, керуючи Національним університетом оборони”, – зазначив глава держави.

“Дякуємо за гідну службу, Геннадію Петровичу. За витримку, за мужність і за чесність спасибі. Світла пам’ять про Вас назавжди залишиться в наших серцях”, – ідеться на сторінці президента в “Фейсбуці”.

Геннадій Воробйов народився 25 червня 1961 року в місті Ахалкалакі у Грузії.

У 1982 році закінчив Київське вище загальновійськове командне училище ім. Фрунзе. У 1993 році закінчив Військову академію ім. Фрунзе (РФ). У 2004 році – факультет підготовки фахівців оперативно-стратегічного рівня Національної академії оборони України.

Офіцерську службу почав командиром мотострілецького взводу у Забайкальському військовому окрузі.
З 1984 до 1990 року служив на посадах командира розвідувального взводу, командира мотострілецької роти, начальника штабу — заступника командира мотострілецького батальйону у військових частинах Забайкальського військового округу та Групи радянських військ у Німеччині.

З 1993 до 2002 року проходив службу на посадах начальник штабу — заступника командира мотострілецького полку, командира 17-го полку 6-ї дивізії Національної гвардії України, командира 24-ї механізованої бригади, командира механізованої дивізії Прикарпатського військового округу та Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

У 2002—2003 роках — начальник штабу — перший заступник командувача 13-го армійського корпусу Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.
З 2004 по 2006 рік — командир 13-го армійського корпусу Західного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України.

З травня 2006 по листопад 2009 року — перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Із 18 листопада 2009 року до 17 січня 2014 року обіймав посаду командувача Сухопутних військ Збройних сил України.
Був звільнений указом президента Януковича в ході Євромайдану.

З 16 лютого 2014 року – перший заступник начальника Генштабу ЗСУ.

21 травня 2016 року міністр оборони Степан Полторак представив Воробйова на посаді виконуючого обов’язки начальника Національного університету оборони України ім. І. Черняховського.

Генерал-полковник Геннадій Воробйов був орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та “За мужність” III ступеня, багатьма медалями й відзнаками.

Читайте також:
Помер депутат ВР від “Народного фронту”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна