Доба в АТО: загинуло двоє українських бійців, бойовики гатять із “Градів” уже не тільки по Авдіївці

 

За минулу добу, 1 лютого, в зоні проведення антитерористичної операції зафіксовано загалом 67 обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Двоє українських військових загинуло, десять – поранено та четверо – травмовані, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найгарячішою залишається ситуація навколо Авдіївки. Незважаючи на домовленості про припинення вогню, окупанти минулої доби продовжували обстрілювати позиції сил АТО та саме місто з важкого озброєння, використовуючи РСЗВ БМ-21 “Град”, 152 та 122 міліметрову артилерію, танки.

Обстріляли й бригаду ремонтників, які мали відновити електропостачання в пошкоджених під час обстрілів лініях електропередач, але були змушені повернутися в місто.

З артилерії різних калібрів вели вогонь по Верхньоторецькому.

Загарбники також здійснили декілька спроб атакувати позиції ЗСУ, та щоразу змушені були відступати з численними втратами.

На Маріупольському напрямку окупанти з РСЗВ БМ-21 “Град” та 122 міліметрової артилерії вели вогонь по Водяному.
По Красногорівці били танк, 122 міліметрова артилерія, 120 та 82 міліметрові міномети, гранатомети та стрілецька зброя. Зі 122 міліметрової артилерії, мінометів, обстріляли Гранітне, Богданівку та Широкине. По Мар’їнці та Чермалику вогонь вели міномети різних калібрів. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – по Широкиному, Новотроїцькому, Новомихайлівці та Новогригорівці.

На Луганському напрямку зі 152 та 122 міліметрової артилерії окупанти обстріляли Кримське та Врубівку. З мінометів – Катеринівку, Новозванівку, Троїцьке та Попасну, а з стрілецької зброї – Кримське.

Читайте також:

Позиція “Майдан”. Тисячі киян попрощалися із загиблими в Авдіївці героями 72-ї бригади. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна