СБУ в Луцьку затримала на хабарі власного полковника

 

Співробітники управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з військовою прокуратурою затримали у Луцьку полковника Служби безпеки, який обклав “даниною” прикордонників. Про це 23 січня повідомив прес-центр СБУ.

“Правоохоронці встановили, що начальник одного з відділів вирішив організувати механізм систематичного отримання грошей з працівників Луцького прикордонного загону. Полковник обіцяв не притягувати їх до кримінальної відповідальності за сприяння у незаконному переміщенні товарів поза митними пунктами пропуску”, – ідеться в повідомленні.

Оперативники СБ України затримали начальника відділу в Луцьку під час отримання від прикордонників першого “траншу” встановленої ним “данини”.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Згадана стаття передбачає, що “одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище” карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Читайте також:
СБУ затримала на хабарах керівника внутрішньої безпеки поліції Буковини
і власного працівника на Полтавщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.