Зростає кількість жертв катастрофи літака, що впав на дачне селище біля Бішкека

 

Посольство України в Киргизстані перевіряє, чи були українці на літаку, що розбився в Бішкеку вранці в понеділок, 16 січня. Про це повідомляє департамент консульської служби МЗС у своєму “Твіттері“.

Вантажний Boeing 747-400, що виконував рейс Гонконг-Бішкек, 0 7:31 за місцевим часом розбився за 1,5 км від злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту “Манас”. Літак упав на селище Дача-Суу дачного кооперативу “Авіатор”. При цьому були зруйновані 32 житлових будинки.

За попередніми даними, загинули 37 осіб, включаючи членів екіпажу. Як зазначає РІА “Новости” з посиланням на МОЗ Киргизстану, кількість жертв зростає; триває розбір завалів на місці катастрофи.

Спочатку в мінтранспорту країни заявили, що Boeing належав Turkish Airlines. Однак у посольстві Туреччини заявили, що власником літака є одна з приватних авіакомпаній. Це авіакомпанія АСТ.

“Поки нічого не відомо про причини падіння літака. Можу тільки додати, що борт прибував із запізненням від розкладу. Він йшов із затримкою”, – повідомила співрозмовниця агентства “Новости”, відмовившись коментувати інформацію про те, що літак не зміг здійснити посадку з першого разу і намагався піти на друге коло.

Всупереч озвученим раніше припущеннями про те, що Boeing 747-400 розбився через погані погодні умови, літак здійснював посадку при поганій, але “допустимої” видимості. Про це журналістам заявив голова урядової комісії, віце-прем’єр Мухамметкалі Абулгазієв.

“Він у Бішкеку повинен був зробити дозаправлення. Приблизно о 07:17 він запросив у нашого диспетчера дозволу на посадку. Погодні умови дозволяли, перед ним приземлився пасажирський літак, вночі посадку здійснили 11 літаків – і пасажирські, і вантажні”, – сказав він.
За даними чиновника, видимість при посадці була 325 метрів.

Віце-прем’єр зазначив, що, за припущенням фахівців, екіпаж зробив помилку при заході на посадку, помилково оцінивши відстань.

Читайте також:
У Таїланді на авіашоу для дітей розбився винищувач. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна