Маккейн у Грузії потиснув руку через межу з окупованою Осетією: “Путін має зрозуміти, що з нас досить!”

 

Сенатори США – Джон Маккейн та Ліндсі Грем від Республіканської партії й представниця Демократичної партії Емі Клобучар – у Грузії відвідали адміністративний кордон із самопроголошеною республікою Південна Осетія й заявили про необхідність посилення санкцій проти Росії.

Як повідомляє Радіо Свобода, сенатор Маккейн назвав дії Росії в Південній Осетії та Абхазії “окупацією та агресією з боку Росії”, і “демонстративно потиснув руку” селянину, який перебував за розмежувальною лінією.

Маккейн також висловився за посилення санкцій проти Москви. А його однопартієць Грем окремо наголосив, що ці санкції мають “відчутно заторкнути особисто президента РФ Володимира Путіна”.

Виступаючи в понеділок, 2 січня, перед журналістами у Спільному центрі підготовки Грузія-НАТО у Крцанісі, сенатор Грем заявив, що у новому році Сполучені Штати приділятимуть більше уваги стримуванню Росії.

“2017 рік буде роком більшої американської військової підтримки, більшої торгівлі, більшої економічної інтеграції й більшої відсічі Росії за агресію. Причому не лише тут, а й у всьому світі. Більше санкцій. Настав час, щоб президент Росії Володимир Путін знав: з нас досить!” – наголосив республіканець.

А Маккейн, який очолює комітет Сенату у справах збройних сил, звинуватив Росію в агресії проти США, “що підтверджують усі американські розвідувальні агенції”.

“Ми працюватимемо в Конгресі, щоб запровадити жорсткіші санкції [проти Росії] з метою запобігання подальших нападів на США”, – запевнив Маккейн, зазначивши, що це буде спільна робота обох провідних партій країни.

Він також зауважив, що Конгрес “хоче працювати з обраним президентом Дональдом Трампом”, але “має свої обов’язки для напрацювання відповіді на напади на Сполучені Штати Америки”.

Як повідомляла “Новинарня“, 31 грудня 2016 року сенатори США Маккейн, Грем та Клобучар разом із президентом України Петром Порошенком відвідали Широкине Донецької області, де привітали з Новим роком українських морських піхотинців.

Читайте також:
Дипвійна Росії та США: коментарі Обами, Трампа та удар Кремля у відповідь

Трамп доручив вирішити кримське питання з Росією 93-річному Кіссінджеру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна