Під звуки обстрілів. До дітей Світлодарська вперше прийшов Святий Миколай. ФОТО, ВІДЕО

 

У зоні АТО з нагоди Дня Святого Миколая проходить акція “Дитяча усмішка” для дітей прифронтової зони, повідомляє “Новинарня” з посиданням на прес-центр штабу АТО.

Цей масштабний святковий проект організовано офіцерами Цивільно-військового співробітництва оперативного командування “Схід” спільно з київським творчим об’єднанням “Арт-десант”. Заходи відбуваються за сприяння штабу АТО та волонтерів.

Протягом трьох днів у різних населених пунктах Донбасу понад 2500 дітей відвідують концерти за участю заслуженої артистки України Лесі Горової та лауреата міжнародних і всеукраїнських конкурсів Владислави Чайки, а також отримують солодкі подарунки й дитячі книжки.

Концерти інтерактивні – діти разом з артистами співають українських пісень, беруть участь у конкурсах, читають віршики, танцюють та спілкуються із Святим Миколаєм.

Леся Горова розповіла, що вражена надзвичайною щирістю та відкритістю дітей фронтового Донбасу.

“Ми бачимо, як їм це потрібно, як вони чекають цього свята. Діти виходили після концерту з таким гарним настроєм, і здавалося, що вони забули про ті вибухи, які цього дня постійно було чутно за вікном, – зазначила актриса. – Наприкінці дуже вразило, як ми разом заспівали Гімн України, як діти поклали руку на серце і дійсно щиро заспівали. Це нас дуже об’єднало”.

Фото:

art-desant-u-svitlodarsku art-desant-u-svitlodarsku-2 diti-u-svitlodarsku-na-svyato-mikolaya art-desant-u-svitlodarsku-1 art-desant-u-svitlodarsku-3
<
>

Як зазначив координатор проекту “Дитяча усмішка”, офіцер відділу цивільно-військового співробітництва Борис Кутовий під час свята в прифронтовому Світлодарську, Святий Миколай вперше завітав до дітей цього міста.

“Малеча сміється і радіє. А за кілька кілометрів йде бій… Українські бійці боронять Донбас й усіх дітей України, а посмішки та дитячі оплески «перекрили» усі ворожі вибухи”, – сказав офіцер.

Казковий концерт за участю артистів “Арт-десанту” також відбувся у місті Бахмут. Також акція “Дитяча усмішка” відбувається в Авдіївці, Торецьку, Лисичанську, інших населених пунктах.

19 грудня в штабі АТО повідомили, що в понеділок обстріли на Світлодарській дузі поновилися.

Читайте також:
Перемога під Світлодарськом. “Цей б***ський ліс, з якого нас крили, нарешті наш!”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна