Суд арештував Без’язикова до 8 лютого

 

Шевченківський районний суд міста Києва ввечері 14 грудня обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2017 року для полковника ЗСУ Івана Без’язикова, який майже 2 роки провів у полоні бойовиків так званої “ДНР”.

Таке рішення винесла слідчий суддя Валентина Малиновська, повідомляє “Укрінформ”.

За її словами, суд прийшов до висновку, що Без’язиков може бути причетний до злочину, який йому інкримінують, і “є ризики, що він може вплинути на слідство”.

При цьому адвокат обвинуваченого Олег Вересеєнко заявив, що захист має намір оскаржити таке рішення суду.

Як повідомляла “Новинарня“, щодо Без’язикова відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації). Служба безпеки України підозрює його у співпраці з бойовиками.

Нагадаємо, полковника ЗСУ, розвідника Івана Без’язикова звільнили з полону “ДНР” 5 липня 2016 року.
Тоді повідомлялося, що житомирянин Без’язиков та ще два офіцери ЗСУ були схоплені бойовиками в серпні 2014 року при спробі забрати тіла українських військових, загиблих у бою з росіянами та від ударів “градів” під Степанівкою на Донеччині.

Президент Петро Порошенко 6 липня перед фото- й телекамерами зустрівся зі звільненим полковником та його дружиною Маргаритою.
Глава держави тоді розповів, що “операція зі звільнення Без’язикова з полону була непростою, адже Росія блокує процес обміну”.

Водночас для ЗМІ залишилося невідомим, на кого Без’язикова обміняли. Згодом з’явилося повідомлення, що бойовики відпустили високопоставленого військового без обміну.

13 грудня у СБУ повідомили, що Без’язиков був відомий серед бойовиків під прізвиськами “Луїз”, “Дядя Ваня”, “Полковник”, “Іван Ніколаєвич”.

Керівник апарату СБУ повідомив, що після звільнення з полону Без’язиков намагався влаштуватися не за своїм фахом до іншого військового закладу, де багато інформації, яка цікавить російські спецслужби.
Однак після його так званого “звільнення з полону” СБУ вже тримала полковника в полі зору і не дала йому змоги завдати якої-небудь шкоди інтересам України.

Читайте також:
В СБУ розповіли, як Росія завербувала Без’язикова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна