За час війни на Сході України загинули 9758 людей з обох боків, – ООН

 

З початку проведення АТО на Сході України загинули загалом 9 758 осіб, майже 23 тисячі людей отримали поранення. Про це сказано в доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

“Загальна кількість загиблих з середини квітня 2014 року до 1 грудня 2016-го становить 9758 людей; ще 22779 людей були поранені. Ця цифра включає жертви серед Збройних сил України, цивільного населення, а також збройних груп [сепаратистів]. Понад 2 тисячі вбитих були цивільними особами. Крім того, в авіакатастрофі літака рейсу MH-17 загинуло 298 пасажирів і членів екіпажу. Кількість цивільних осіб, поранених у зв’язку з конфліктом оцінюється між 6 і 7 тисячами”, – сказано в звіті.

У звіті також сказано, що сторони конфлікту недостатньо уваги приділяють запобіганню шкоди – бойові дії можуть заподіяти шкоду школам, дитячим садам і медичним установам.

Повідомляється також, що в “ЛНР/ДНР” продовжують позбавляти людей їхніх прав. Незважаючи на численні запити, Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні не отримала доступу до місць, де перебувають полонені.
У доповіді йдеться про низку пенітенціарних установ і слідчих ізоляторів на територіях, що перебувають під контролем бойовиків, де перебувають особи, затримані чи взяті до початку конфлікту, й інші місця в Донецькій і Луганській областях, де бойовики тримають або нещодавно тримали людей.

“Сотні людей залишаються зниклими безвісти. У той час як деякі з них могли померти, і їх тіла ще повинні бути знайденими або ідентифікованими; ймовірно, що деякі особи, які вважаються урядом зниклими безвісти, можуть утримуватися під вартою без зв’язку із зовнішнім світом на територіях, що перебувають під контролем озброєних груп, або навпаки. Однак при відсутності інформації, сім’ї зниклих безвісти продовжують переживати глибокі страждання, враховуючи невідому долю їх близьких”, – сказано в звіті ООН.

Читайте також:
“Сепари” в Мінську відмовилися міняти заручників 228 на 42 та відкривати КПВВ “Золоте”

Порошенко: Загальна кількість жертв війни сягнула 10 тисяч

Про що не говорить держава. “Новинарня” з’ясувала точні втрати в АТО всіх силових структур

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна