79-річна Ада Роговцева побувала на позиціях та вручила в Краматорську ордени “Народний герой України”. ВІДЕО

 

У Краматорську (Донецька область) відбулася 20-та церемонія нагородження волонтерським орденом “Народний герой України”.

Вручення відзнак у суботу, 3 грудня, проходило в Будинку культури імені Леоніда Бикова, який народився саме в Краматорську.

Нагородження було “десантним” – з огляду на велику кількість бійців ВДВ серед лауреатів. У залі перебував зокрема командувач Високомобільних десантних військ, Герой України, генерал-майор Михайло Забродський.

“Вручати ордени погодилася народна артистка України, яку дуже шанують наші бійці, – Ада Миколаївна Роговцева. Також почесними гостями були відомі актори, режисери Катерина Степанкова та Ахтем Сейтаблаєв, музиканти Христина Панасюк та Святослав Бойко”, – передає “Новинарня” з посиланням на організаторів події.

“Для мене це велика честь. Мені багато років, і, напевно, варто було дожити до цього дня”, – сказала 79-річна Ада Роговцева.

Напередодні вона з дочкою Катериною Степанковою та актором, режисером Ахтемом Сейтаблаєвим їздила на позиції до бійців, зазначає “Цензор.нет”.

Як сказала одна з організаторів, журналістка й волонтерка Віолетта Кіртока, цього разу нагороджували 15 лауреатів, з них троє – посмертно.

Список нагороджених:
25 бригада: Анатолій Циган, Олександр Черніков (посмертно).
79 бригада: Олександр Пономарьов, лікар Олег Тетеря.
80 бригада: Володимир Барбарич. Володимир Бузенко (посмертно), Андрій Грицан (посмертно).
81 бригада: В’ячеслав Волобуєв, Олег Кулик, Роман Юрчук.
95 бригада: Іван Банк, Владислав Кузнєцов, Віктор Репік.
Волонтер: Іван Богдан.

Відео:

narodniy-geroy-ukrayiniНедержавний орден “Народний герой України” був заснований у лютому 2015 року. Ювелір Дмитро Щербаков робив обереги-тризуби, які згодом трохи збільшили і закріпили на колодках.
Срібний тризуб із червоно-чорною колодкою отримують бійці за подвиги в зоні АТО, із жовто-блакитною – лікарі, волонтери, громадські діячі та журналісти.

До цього заходу громадську нагороду “Народний Герой України” отримали 282 людини. Це не тільки військові, а й лікарі, журналісти, капелани та громадські діячі, розповіла Віолетта Кіртока.

Читайте також:
Ордени “Народний герой України” отримали вже близько 200 осіб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна