Половина бійців “Беркута”, які били Майдан, досі працюють в поліції, – прокуратура

 

Близько половини бійців спецпідрозділу “Беркут”, які брали участь в побитті людей на Майдані, продовжують працювати в спецпідрозділах поліції.
Про це в інтерв’ю “Українській правді” заявив керівник Департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк.

Він зазначив, що в розгоні Майдану в ніч на 30 листопада 2013 року брали участь 290 бійців, з них 200 – з київського підрозділу “Беркута”.

“Основну протиправну діяльність чинили представники київського “Беркута”. Особи всіх встановлені. Єдине що – жоден з виконавців саме побиття не ідентифікований”, – сказав Горбатюк, додавши, що десь половина з них досі працює в лавах правоохоронних органів.

Він також додав, що жоден “беркутівець” не визнав, що бив людей, і не став свідчити на своїх колег.

Горбатюк нагадав, що керівником полку досі є Андрій Дидюк, який водночас фігурує як підсудний у цих справах.

Також на своїх посадах залишаються і ті силовики, які брали участь у побиттях мітингувальників і журналістів 1 грудня біля адміністрації президента.

“Так (працюють). Підлеглі згаданих осіб. Ті, хто притягнуті до відповідальності, не працюють. А підлеглі, які безпосередньо били, але не ідентифіковані – у своїй більшості продовжують працювати”, – сказав Горбатюк.

Читайте також:
Як виводять з-під удару “Беркут”. Підозрюваного в розстрілі майданівців відпустили
під “нічний домашній арешт”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна