На Київщині відкрили меморіальний комплекс на честь 23 героїв-добровольців, які загинули в АТО

 

У м. Боярка Київської обл. відкрили меморіальний комплекс на честь поліцейських, загиблих у зоні бойових дій на Донбасі. про це інформує  “112 Україна“.

У промові перед присутніми, секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що меморіал завжди буде нагадувати про добровольців, загиблих на Донбасі.

“Ми сьогодні тут, на Київщині відкриваємо меморіальний комплекс, який назавжди буде нагадувати всім про героїв – добровольців, про 23 хлопців, які не чекали повісток з військкоматів, а самі пішли, щоб за свою Україну, свої сім’ї, за українців віддати найцінніше, що в них було – життя”, – зазначив Турчинов.

Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що на стелі пам’яті є імена 29 осіб. “На стелі тут імена 29 осіб. З них 15 – найважча відмітина в нашому серці. Іловайськ – найтрагічніша місце для добровольчого руху, найтрагічнішу для наших батальйонів, де ми сповна пізнали віроломство російської військової машини і втратили будь-які ілюзії, що з цим ворогом потрібно воювати по-справжньому. По-військовому, зібравши всю силу. І ті хлопці багатьом тоді довели, у тому числі своєю смертю, що потрібно захищати батьківщину не в другу, не в третю чергу. Немає важливіше пріоритету”, – сказав міністр.

В. о. керівника Національної поліції Вадим Троян зазначив, що складовою частиною структури МВС у 2014 році стали кілька добровольчих батальйонів.

“Для мене добровольці, як і всі наші військові – це захисники. Тому для мене була честь служити, знати вас. Для мене честь знати всіх 29 осіб, з “Миротворця” 15, з “Азова” – 6, “Торнадо” – 6 осіб, “Гартун” – 2. Це ті, які були зараховані в штат УМВС Київської області. Але ми всі знаємо, ми не всі були оформлені і нас набагато більше залишилося на землі. Це не було марно, сподіваюся перемоги ще попереду”, – наголосив Троян.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна