СБУ на Донеччині викрила мережу інформаторів, які коригували обстріли бойовиків “ДНР”

 

Служба безпеки України звітує про ліквідацію агентурної мережі терористів, що діяла в Кураховому, Красногорівці та Мар’їнці на Донеччині.

За завданням бойовиків “ДНР” зловмисники збирали інформацію про склад, озброєння та пересування українських підрозділів у районі проведення антитерористичної операції. Дані зловмисники передавали за допомогою мобільного зв’язку або через інтернет, використовуючи заходи конспірації. Зібрані відомості використовувалась терористами для диверсій та обстрілів позицій українських Збройних сил, повідомляє прес-центр Збройних сил України.

“Також за вказівкою кураторів поплічники бойовиків поширювали в соціальних мережах спеціально підготовлені спецслужбами РФ інформаційні матеріали антиукраїнської спрямованості із закликами щодо розколу України”, – ідеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали п’ятьох спільників терористів за місцями їхнього проживання. Під час обшуків помешкань правоохоронці вилучили телефонні термінали та картки, за допомогою яких передавалася інформація бойовикам, та комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності.

Слідчі Управління СБ України у Дніпропетровській області відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 110 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії.

Читайте також:
У СБУ назвали “дурнею” заяви Захарченка про вбивць Мотороли

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна