Рада зняла адміністративні бар’єри для фрілансерів

Верховна Рада підтримала прийняття законопроекту №4496, яким зняла адміністративні бар’єри для експорту послуг.

За прийняття закону у другому читанні проголосували 270 депутатів.

У пояснювальній записці повідомляється, що прийняття цього проекту Закону дозволить максимально зменшити адміністративні бар’єри під час процедур укладення зовнішньоекономічних договорів (контрактів), зарахування валютної виручки, а також бухгалтерського обліку та фінансової звітності. У свою чергу це призведе до виведення значного обсягу експорту послуг в легальну площину, збільшення притоку валютної виручки та спрощення ведення підприємницької діяльності для малого та середнього бізнесу.

У результаті прийняття документа укладення зовнішньоекономічних договорів стане можливим не тільки в письмовій, а й в електронній формі.

Від банків не будуть вимагати переклад документів на українську мову, якщо вони оформлені англійською.

Відповідно до законопроекту, рахунок (інвойс) стане первинним документом і може бути підписаний за допомогою особистого підпису, аналога власноручного підпису, електронному підпису або електронному цифровому підпису, електронному підпису одноразовим ідентифікатором.

Читайте також:
Понад 60% підприємств України платять зарплати “в конвертах”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна