СБУ затримала бойовика “ДНР”, який під керівництвом ФСБ хапав патріотів України

 

Бойовика одного з незаконних збройних формувань так званої “ДНР” затримала в районі проведення АТО Служба безпеки України спільно з поліцією.

Зловмисник приєднався до бойовиків у квітні 2014 року. Зі зброєю в руках він чергував на блокпостах міста Торецьк (тоді – Дзержинськ), перевіряв документи та автомобілі українських громадян.

“У складі «групи швидкого реагування» затриманий також виявляв та затримував патріотів України”, – ідеться в повідомленні прес-центру СБУ.

За його словами, координацію підрозділу “групи швидкого реагування” здійснювали кадрові офіцери ФСБ Росії.

Після затримання оперативниками спецслужби бойовик розкаявся у своїх злочинах та закликав усіх учасників НЗФ скласти зброю, про що свідчить додане відео.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (“створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності” – карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років).

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Читайте також:
За тиждень поліція Донеччини затримала 5 бойовиків і оголосила підозру 80-м

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна