Московський пропагандист, якого зняли з рейсу Київ-Мінськ, судитиметься з СБУ

 

Антиукраїнський пропагандист Армен Мартиросян, через якого СБУ розвертала літак “Белавіа” Київ-Мінськ, судитиметься з Україною. Про це він повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Вирішено! Подаватиму позов до суду для оскарження протиправних дій у відношенні до мене з боку української влади. Пройдуся по вертикалі українських і європейських судів”, – написав він, оприлюднивши своє фото в літаку та квиток на рейс.

Мартиросян пише, що був у Києві в особистих справах і СБУ нічого в нього не конфісковувала.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 жовтня Служба безпеки України змусила повернутися назад у Київ від білоруського кордону літак компанії “Белавіа”, який вилетів з аеропорту “Жуляни” в Мінськ.
Мартиросяна зняли з літака та обшукали. Борт вилетів у Мінськ після дозаправки, а чоловіка через кілька годин правоохоронці також відпустили. Він дістався Мінська іншим авіалайнером, після чого долетів до Москви, де постійно проживає.

Відомо, що Армен Мартиросян – колишній мешканець Києва, прибічник “Антимайдану” і “Беркута”, який називає себе політтехнологом і журналістом.

За інформацією ЗМІ, до 2014 року він проживав в Україні, однак після перемоги Революції Гідності втік до Москви. Там він став одним з учасників антиукраїнської інтернет-спільноти, автором сайту “Украина.Ru”, що входить в агентство “Россия сегодня” головного путінського пропагандиста Дмитра Кисельова), учасників ефірів сепаратистського телеканалу “News Front”.

Громадянство Вірменії Мартиросян отримав у 2014 році.

Формально Мартиросян очолює в Москві ГО “Міжнародна громадська організація “Громадянський союз”, діяльність якої полягає в трансляції виступів голови.

Судячи з усього, Мартиросян має якісь зв’язки з екс-міністром Віталієм Захарченком, допомагаючи останньому просувати в мережі свої “мемуари”.

“В цілому цілому товариш Мартиросян виглядає “антімайданівцем” нижче середнього рівня, завдання якого створювати антиукраїнський інформаційний шум на майданчиках другого-третього ешелонів”, – пише “Ділова столиця”.

Так що вірменський антимайданівець може бути СБУ щиро вдячний – інцидент з літаком дозволив йому прославитися і в Україні, і в Росії, нехай і на кілька днів, зазначає видання.

“Навіщо ж СБУ потрібно було нариватися на дипломатичний скандал з Білоруссю і завертати літак заради такого дрібного, хоч і безумовно шкідливого персонажа? Цілком можливо, в СБУ просто помилилися. Вони дійсно могли отримати інформацію, що Мартиросян вивозить з України щось таке, що виправдовувало б затримання літака, і засадити вірменського антімайданівця в місця не настільки віддалені. Однак інформація виявилася помилковою. Ось і вийшов конфуз – і Мартиросяна довелося відпускати, й перед білорусами якось незручно. Якщо все так, то всередині СБУ повинні послідувати серйозні розбірки – хто, де і чому облажався”, – пише “ДС”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна