Із “сірої зони” виведуть 9 селищ, КПВВ перенесуть у Майорськ, – Жебрівський

 

Дев’ять населених пунктів будуть виведені з “сірої зони” (нейтральна територія вздовж лінії розмежування на Донбасі), якщо перенести контрольний пункт в’їзду-виїзду з селища Зайцеве в Майорськ. Про це розповів голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський 14 жовтня, передають “Новини Донбасу”.

“Ми переносимо КПВВ із Зайцевого в Майорськ. Багато що будемо там облаштовувати. Є проблематика з відведенням електроенергії для нового контрольно-пропускного пункту в’їзду та виїзду”, – сказав голова ВЦА.

Він додав, що у держави на перенесення КПВВ немає коштів, тому залишається сподіватися на благодійні гроші.

Жебрівський зазначив, що на сьогоднішній день в Майорську склалася непроста ситуація із житлово-комунальними послугами.

“У багатьох будинках вода є, але до 5-го поверху вода не піднімається, бо немає тиску”, – сказав він, додавши, що вода в селище надходить з Горлівки.
Також є проблеми з відсутністю електроенергії в прифронтовому селищі.

Нагадаємо, донедавна Майорськ – підконтрольне Україні селище – адміністративно було частиною окупованої прилеглої Горлівки.

Читайте також:
Верховна Рада приєднала до Луганської й Донецької області селища з підконтрольних територій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.