Патріарх Філарет побував у зоні АТО й благословив воїнів

 

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України (УПЦ КП) Філарет у п’ятницю, 7 жовтня, відвідав зону АТО на Донеччині. Про це повідомив у соцмережі голова Донецької ОДА і ВЦА Павло Жебрівський.

Патріарх відвідав військових, зустрівся із командувачем АТО, благословив українських воїнів на захист України.

“Дивовижної сили чоловік. Я захоплююся його мудрістю та світлістю думки. Чоловік молитви і дії. Без малого 88-літній Патріарх приїхав на лінію фронту підтримати свою паству. Це ще збільшує повагу до цього світлого чоловіка”, – зазначив голова обласної адміністрації.

За його словами, візит Патріарха був “великою несподіванкою”.

“Більше години спілкувались ми з Патріархом, обмінювались думками. Святійший жваво цікавився ситуацією на Донеччині, як йде відбудова зруйнованого краю.
Особливо Патріарха цікавило те, як на Донеччині пробуджується український дух та глибинна українська духовність. А коли я розповів Святійшому про наш проект створення в громадах мережі опорних модерних україномовних шкіл, очі його заіскрились радістю. Адже мала батьківщина Патріарха – село Благодатне, Амвросіївського району – сьогодні знаходиться на окупованій території”, – розповів Павло Жебрівський після зустрічі з предстоятелем УПЦ Київського патріархату в ОДА в Краматорську.

“На завершення Патріарх поблагословив нашу працю на відбудову та оновлення Донеччини і твердо сказав: «Працюйте натхненно! Що б не було, не падайте духом, сміливо йдіть уперед. Перемога буде наша, бо правда з нами і Господь з нами»”, – переповів голова ВЦА.

Читайте також:
Філарет закликав об’єднатися, щоб не дати шансу Росії. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна