Псевдомінера літака засудили до 17 тис. грн. штрафу. Ним виявився багатодітний батько

 

Чоловіка, який у стані сп’яніння повідомив бортпровіднику про замінування літака в аеропорту “Київ Жуляни”, засуджено до штрафу у сумі 17 тисяч гривень. Про це йдеться в повідомленні ГУ Нацполіції в м. Києві.

Подія трапилася у травні 2016 року на території аеропорту “Київ-Жуляни”. Пасажир літака, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, повідомив члену екіпажу: у сумці товариша знаходиться вибуховий пристрій.

“На місце події негайно виїхали фахівці профільних служб, які евакуювали понад 150 осіб. Після цього літак відтранспортували у спеціально відведене місце, де вибухотехнічна служба перевірила салон і багажне відділення. Зрештою інформація про замінування не підтвердилася. Правоохоронці затримали “мінера””, – нагадали в поліції.

Зазначається, що допитаний у судовому засіданні обвинувачений, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, повністю визнав свою вину. Чоловік пояснив, що він багатодітний батько, виховує дитину з інвалідністю, а того дня просто був п’яним і вирішив пожартувати.

Солом’янський районний суд у місті Києві розглянув матеріали кримінального провадження, передбаченого ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. А відтак, посилаючись на ч. 1 ст. 69 (призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом) Кримінального кодексу України, зловмисника засуджено до покарання у вигляді штрафу у дохід держави у межах 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Тож такий жарт обійдеться чоловіку у 17 тисяч гривень.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна