Правозахисники розповіли, як Кольченко в російській тюрмі вчиться на столяра

 

Геннадій Афанасьєв
спеціальний представник МЗС України з питань звільнення українців у Росії, колишній незаконно засуджений у РФ, виходець із Криму

(FB)

Повідомляю останні новини про [незаконно засудженого в Росії кримчанина] Олександра Кольченка.

Сьогодні (30 вересня) члени Челябінської ОНК (Громадська наглядова комісія) Ольга Фролова і Діна Латипова відвідали ФКУ ІК-6 в місті Копейськ (федеральна казенна установа виправна колонія №6).

Сашу Кольченка вони знайшли на заняттях в ПТУ, де він освоював професію столяра.

Виглядає непогано, тільки ніби ще підріс :). Настрій нормальний. Поскаржився на те, що під час обшуку оперативники вилучили в нього особисті книги і не віддають. На вимогу членів ОНК книги були повернуті в загін, що особисто перевірили Ольга й Діна. Також на їхню вимогу Саші були вручені п’ять номерів “Новой газеты”.

Саша каже, що тепер затримок із передачею йому листів немає. Віддають регулярно.

Що дуже погано, так це відмови в зустрічі з консулом, які надалі тривають. Ми працюватимемо над цим далі.

У наступний візит вимагатимемо рішучих пояснень від начальника колонії Гордова, якого сьогодні членам ОНК не вдалося побачити.

Ольга Фролова особливо відзначає вихованість Саші. Коли вони йшли в загін перевіряти умови його побуту й повернеті книги, він весь час заходив вперед, відчиняв їм двері і пропускав жінок уперед.

Читайте також:
Афанасьєва і Яценка призначено спецпредставниками МЗС зі звільнення заручників

В Києві проходить акція на підтримку в’язнів Кремля Сенцова і Кольченка

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року російський суд засудив кримчан Олега Сенцова й Олександра Кольченка за сфабрикованими обвинуваченнями у скоєнні “терактів” в Криму (відповідно, до 20 та 10 років колонії) і залишив відбувати покарання в Росії.
У червні ц.р. Верховний суд Росії відмовився переглянути вирок.

Лише цього року Росія визнала Сенцова та Кольченка громадянами України, що мало б тягнути за собою передачу Сенцова і Кольченка Києву для відбування покарання на Батьківщині.

У квітні ц.р. стало відомо, що Федеральна служба виконання покарань Росії представить мін’юсту РФ пропозиції щодо передачі чотирьох засуджених у Російській Федерації громадян України (серед яких Сенцов і Кольченко) для подальшого відбування покарання на батьківщині. Але рішення про передачу українців ухвалить федеральний суд, повідомили в прес-службі МЮ РФ. Відтоді Сенцов так і лишається в тюрмі в Якутії.

Читайте також:
Політв’язень Сенцов на етапі в Якутію: “За цього режиму правосуддя в РФ неможливе”. ВІДЕОІНТЕРВ’Ю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна