Штати привітали доповідь Нідерландів щодо причин катастрофи MH17

 

Державний департамент США вітає проміжну доповідь Міжнародної спільної групи з розслідування аварії “Боїнга” рейсу MH17 на Донбасі та висловився за притягнення до відповідальності винних у загибелі людей.
Про це йдеться в заяві офіційного представника держдепартаменту США Джона Кірбі.

“Проміжні висновки групи підтверджують заяву, зроблену державним секретарем Керрі у наступні дні після трагедії, що МН17 був збитий ракетою класу “земля-повітря” зенітно-ракетного комплексу “Бук”, запущеною з території у східній Україні, яка була підконтрольна проросійським бойовикам”, – заявив Кірбі.

Він підкреслив, що у звіті Спільної слідчої групи сказано, що зенітно-ракетний комплекс “Бук” був ввезений з території РФ на контрольовану сепаратистами територію на сході України, а після збиття літака його знову вивезли в Росію.

“Хоча ніщо не зможе пом’якшити журбу тих, хто втратив своїх близьких у той трагічний день, це оприлюднення інформації є ще одним кроком до встановлення справедливості щодо осіб, відповідальних за вчинення цього жахливого нападу”, – сказав Джон Кірбі.

У Держдепі запевнили, що США продовжать працювати зі Спільною слідчою групою (JIT) над проведенням розслідування, і закликали інші держави, які можуть надати допомогу, також забезпечити повне співробітництво з метою притягнення винних до відповідальності.

Читайте також:
Москва продовжує брехати, ніби їхній “Бук” в Україну не заїджав

Як відомо, літак “Боїнг-777” компанії Malaysian Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, 17 липня 2014 року був збитий над територією Донецької області. На борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Міжнародна команда з розслідування катастрофи рейсу МН17 дійшла висновку: лайнер було збито ракетою, випущеною із ЗРК “Бук”, доставленого з території Росії. 28 вересня слідчі навели документальні докази цього і збирають інформацію для визначення конкретних фігурантів справи.

Раніше різні незалежні розслідувачі довели, що причиною катастрофи став постріл бойовиків “ДНР” із зенітно-ракетного комплексу “Бук” 53-ї бригади збройних сил Росії. Визначено навіть його номер.
Росія спростовує свою причетність до збитого лайнера.

Читайте також:
Офіційно: “Боїнг” на Донбасі збили російським “Буком” із території бойовиків

МЗС України: Звіт Спільної слідчої групи щодо MH17
– крок до міжнародного трибуналу над РФ

Після розслідування катастрофи МН17 Путін відмовиться від підтримки бойовиків, – Навальний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна