Кадрові російські військові масово відмовляються брати участь у боях на Донбасі

 

Кадрові російські військові масово відмовляються продовжувати брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління розвідки Міноборони.

“З огляду на стратегічний провал міжнародної політики Росії, фактичну світову ізоляцію та значні ризики внутрішньої політичної нестабільності, значно збільшилась кількість кадрових російських військових, які не бажають бути співучасниками військових злочинів воєнно-політичного керівництва РФ та відкрито відмовляються продовжувати брати участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України”, – йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, 26 вересня в Донецьк прибув підрозділ Управління охорони та конвоювання Федеральної служби виконання покарань РФ з метою супроводження близько 25 російських військовослужбовців, які відмовились брати  участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Сходу України та перебували на посадах командного складу і технічних спеціалістів переважно у підрозділах 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) та 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, а також 4 (Алчевськ) та 7 (Дебальцеве) окремих мотострілецьких бригад 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

Як повідомляється, основна причина конвоювання “відмовників” – виключення можливості вивезення на територію Росії будь-яких бойових документів (бойових наказів та розпоряджень, топографічних карт з бойовою обстановкою) та інших свідчень (фотокарток, показів свідків, аудіозаписів), що можуть бути використані в російських та міжнародних судах як докази фактичної участі військовослужбовця у неоголошеній війні Росії проти України (бойових діях на тимчасово окупованій території сходу України) та отримання злочинних наказів вищого командування ЗС РФ.

Читайте також:
Росія фальсифікує кримінальні провадження для примусової мобілізації бойовиків на Донбас

Бойовики “ЛНР” знову відзначилися із втопленими БМП і розплатою за мародерство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.