ЄС дасть Україні ще 3 млрд. грн. на децентралізацію

 

Європейський Союз має намір виділити Україні ще 102 млн. євро (понад 3 млрд. грн.) на реформи з децентралізації на 2016-2020 роки. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час представлення програми з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку “U-LEAD з Європою” у Вінниці.

“Майже 3 млрд. гривень буде витрачено на те, щоб підтримати місцеве самоврядування, реалізувати нові інфраструктурні проекти, весь комплекс заходів, щоб наші громади стали більш здатними”, – сказав Гройсман, якого цитують “Українські новини”.

За його словами, в даний час в Україні зареєстровано 184 об’єднані громади, до кінця 2016 року сформуються ще 250.

Комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоганнес Ган, в свою чергу, додав, що європейські партнери працюватимуть з українською владою для підвищення навичок і знань виборних представників та адміністративних працівників.

“Ідеться про фінансовий менеджмент, щоб ми бачили прозору систему, залучення громадськості, підвищення можливостей міністерств у Києві у їх співпраці з місцевими громадами та місцевими органами самоврядування”, – зазначив Ган у Вінниці.

Уже ввечері, в ході засідання уряду щодо затвердження проекту держбюджету на 2017 рік, Володимир Гройсман повідомив про додаткові 3 млрд. грн. від ЄС на децентралізацію і додав: “У 2014 році перший уряд після Революції гідності може сказати абсолютно відверто, що сьогодні децентралізація є нашим спільним надбанням. До 2014 року завжди центральна влада все робила для того, щоб концентрувати ресурси у власних руках. Жадібність цю владу і задушила“.

“Наша позиція – провести децентралізацію таким чином, щоб кожна українська громада отримала достатній фінансовий ресурс, достатньо можливостей і несла повну відповідальність за те, що відбувається на місцях. Фактично, ми провели таку децентралізацію, сьогодні її треба підкріплювати і підвищувати відповідальність місцевих органів влади”, – наголосив глава уряду.

Читайте також:
Кабмін вчасно затвердив держбюджету-2017 зі 129 мільярдами на безпеку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна