За добу бойовики здійснили 20 провокаційних обстрілів

 

За минулу добу, 7 вересня, бойовики 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових: 8 випадків зафіксовано на Донецькому напрямку, 9 – на Маріупольському та 3 – Луганському. Про це повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку провокативні обстріли з боку противника велися поблизу Авдіївки, при цьому ворог застосовував 82-мм міномети, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. А по Верхньоторецькому, Луганському – кулемети та стрілецьку зброю. По Новоселівці Другій окупанти застосували гранатомети.

На Маріупольському напрямку неспокійно було поблизу Широкиного, де бойовики застосували міномети калібром 82-мм, гранатомети та кулемети. Також в районі Мар’їнки та Старогнатівки ворог вів турбуючий вогонь зі стрілецької зброї. Крім того, бойовики стріляли по захисникам Широкиного з БМП, кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку ворог вів вогонь по Новоолександрівці з гранатометів та кулеметів, а по Попасній – з стрілецької зброї.

Важке озброєння ворог не застосовував.  Зафіксовано проліт 3 БПЛА на Луганському та Маріупольському напрямках.

Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод.

Зазначається, що у зоні проведення АТО, на спеціально обладнаних навчальних полігонах, підрозділи Збройних Сил України проводять бойове залагодження, вдосконалюючи професійний вишкіл та підвищуючи рівень вогневої підготовки. Стрільби проводяться згідно з планом бойової підготовки військових частин та заздалегідь погоджуються з органами місцевої влади.

Читайте також:
Доба в АТО: у ЗСУ – один поранений, у бойовиків – чергові втрати та відмови їхати на Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна