Число жертв землетрусу в Італії може сягнути кількох сотень. Українці не постраждали

 

Кількість загиблих унаслідок руйнівного землетрусу в центральній Італії досягла 120 осіб. Про це повідомив прем’єр-міністр країни Маттео Ренці, який прибув на місце катастрофи, передає Reuters.

Раніше була інформація про те, що принаймні 150 осіб отримали травми.

ОНОВЛЕНО. Число жертв землетрусу ввечері 24 серпня зросло до 159 осіб, передає агентство AFP.
Повідомляється, що рятувальники витягли з-під уламків 10-річну дівчинку, яка провела під завалами 17 годин.

Точну кількість постраждалих та загиблих встановити складно через те, що будівлі сильно зруйновані. Рятувальники вимушені розбирати завали та уламки будинків, щоб дістатися до поранених.

“На щастя, громадян України серед загиблих в Італії немає. Також українців немає серед поранених”, – повідомила представниця українського МЗС Ореста Старак.

Нагадаємо, в середу, 24 серпня, о 3:36 за місцевим часом у провінції Умбрія стався землетрус магнітудою 6,2 бала. Його епіцентр землетрусу був розташований за декілька кілометрів від міста Аккумолі, при цьому підземні поштовхи відчувалися і в Римі.

Основний удар землетрусу припав на італійське місто Аматріче. У ньому зруйновано три чверті будинків. Люди гинули під завалами цілими сім’ями.

Мер Аматріче Серджіо Пріоцці сказав: “Міста тут більше немає”.

Також сильно постраждала від землетрусу комуна Пескара-дель-Тронто, де сто осіб поки що вважаються зниклими безвісти. Крім того, сильно постраждали міста Посту та Аркуата-дель-Тронто.

Біля населених пунктів, які постраждали від катастрофи, рятувальники розбивають наметові містечка для людей, що залишилися без даху над головою.

Прем’єр-міністр Маттео Ренці висловив шану волонтерам і представникам цивільної оборони, які кинулися з голими руками рятувати людей середині ночі.

Не виключено, цей землетрус за трагічністю наслідків перевершить землетрус 2009 року в районі італійського міста Л’Аквіла, який забрав життя понад 300 людей.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна