Головного олімпійця Європи арештовано у справі про спекуляцію квитками на Ігри в Ріо

 

Високопоставленого члена Міжнародного олімпійського комітету, голову Європейських олімпійських комітетів ірландця Патріка Хікі в середу, 17 серпня, заарештовано у справі про незаконний продаж квитків на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро. Про це повідомляє ВВС.

71-річний член МОК підозрюється в незаконній передачі квитків перекупникові для продажу їх за завищеними цінами.
Напередодні в Ріо було затримано чоловіка з 800 квитками на змагання, продавати які він не мав права.

Згідно із заявою поліції, Хікі при арешті спробував втекти. Після арешту члену МОК стало погано, йому було надано медичну допомогу.

“У світлі ранкових подій і поганого здоров’я містер Хікі прийняв рішення тимчасово покинути посаду президента Олімпійського комітету Ірландії й інші олімпійські посади, поки питання не буде повністю вирішено”, – йдеться в заяві ОКІ.

Виконуючим обов’язки голови Європейських олімпійських комітетів призначено віце-президента організації Янця Косьянчича.

За даними бразильських ЗМІ, арешт Хікі може бути пов’язаний із затриманням Кевіна Джеймса Меллона в день церемонії відкриття. Меллон очолював компанію THG Sports, яка, ймовірно, також займалася незаконним перепродажем квитків на Олімпіаду. У компанії заперечують порушення.

Читайте також:
Церемонія відкриття Олімпіади в Ріо зібрала найбільше країн-учасниць в історії. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна