На адмінкордоні з Кримом зафіксовано військові вертольоти та техніку

 

На адмінкордоні з окупованим Кримом станом на 8:00 окупанти продовжують частково блокувати пропускні пункти та зафіксовано рух ЗС Росії. Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян у “Фейсбуці“.

“Окупанти продовжують здійснювати пропуск громадян та транспортних засобів в обидва боки навпроти КПВВ “Чонгар”. Навпроти КПВВ “Чаплинка” правоохоронці країни-окупанта оформлюють лише тих громадян та транспортні засоби, що слідують на окуповану територію. Як і учора заблокованим залишається КПВВ “Каланчак””, – сказано в повідомленні.

Також Слободян повідомив, що щонайменше в 6 випадках прикордонники спостерігали польоти вертольотів Мі-8, 1 БПЛА, пересування військової техніки поблизу позицій ЗС РФ, а в нічний час зі сторони заводу “Титан” окупант намагався освітлювати українські позиції прожектором.

Як повідомляється, станом на 8.00 на КПВВ “Чонгар” накопичилося близько 100 автомобілів, на КПВВ “Чаплинка” – біля 70-и.

Водночас окупаційна влада Криму закликала туристів не їхати на півострів, обґрунтувавши це великими чергами на адмінкордоні у зв’язку із піковим турпотоком. Таке повідомлення було оприлюднено на сайті міста Керч.

“Керченська поромна переправа працює з піковим навантаженням. У зв’язку з великим напливом туристів адміністрація міста попереджає про можливі черги на лінії Крим – Кавказ до 10 годин”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
Жителі Криму не можуть потрапити з одного села в інше

На адмінкордоні з Кримом зберігається напружена ситуація. Пропуск здійснюється частково

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.