У зоні АТО поновилися активні бойові дії, у ЗСУ один вбитий

 

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув, ще один отримав поранення. Про це на брифінгу повідомив речник АП з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку у зоні АТО поновилися активні бойові дії. Біля села Лопаскине, що недалеко від Щастя бойовики неодноразово стріляли з гранатометів, як вдень, так і вночі.

На Донецькому напрямку, як і раніше, головною “гарячою точкою” залишається Авдіївська промзона.

“Минулої доби тут відбулася низка потужних мінометних обстрілів. За підрахунками штабу, по наших позиціях було випущено близько сотні мін. Також на цих рубежах відбулося бойове зіткнення сил АТО з противником. Бій тривав одну годину і завершився для нас вдало: ворог не пройшов”, – повідомив Лисенко.

Читайте також:
В Авдіївці знову стався запеклий бій з окупантами, на Луганщині загострення

За його словами, бойовики планують інтенсифікацію боїв на цій ділянці фронту.

Речник повідомив, що у районі тимчасово окупованого Стаханова підтвердили перебування російського мобільного комплексу радіоконтролю “Свєт-КУ”. Крім того, через Дмитрівку, що на українсько-російському кордоні, у напрямку Донецька прослідувала колона військової техніки. Це – установки “Град”, бронеавтомобілі та вантажівки. На станцію Ровеньки доставили п’ять цистерн з паливно-мастильними матеріалами. До Свердловська Луганської області прибув залізничний ешелон з танком Т-64, трьома установками “Град” та двома вагонами зі снарядами до 122-мм та 152-мм артилерії.

За даними Розвідки Міноборони,  за минулу добу загинули 2 та зазнали поранення 4 бойовиків.

Крім того, 27 липня під час раптової перевірки особового складу командуванням 4-й окремі мотострілкові бригади (Алчевськ) самопроголошеної “Луганської народної республіки” виявлена відсутність без поважних причин 46 військовослужбовців.

У Єнакієвому (Донецька область) місцеві жителі спалили 2 автомобілі, якими довше року незаконно користуються російські військовослужбовці для військових потреб.

Також зафіксовані чергові факти поставок з Росії озброєння, військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для бойовиків.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна