За добу в зоні АТО майже сто обстрілів

 

За минулу добу ворог значно активізувався по всій лінії розмежування. Як повідомляє штаб антитерористичної операції, 10 липня російські окупаційні війська 94 рази відкривали вогонь по позиціях підрозділів сил АТО.

Найбільше, 48 обстрілів, зафіксовано на Донецькому напрямку. Із забороненої Мінськими угодами 152-мм артилерії противник бив по наших укріпленнях у Новгородському, а з 122-мм самохідних установок – у Миколаївці Другій. Міномети калібру 120 мм накривали українські позиції в Майорську, Пісках, Авдіївці, Новгородському і Троїцькому.

На Маріупольському напрямку ворог 29 разів порушував режим припинення вогню. Зокрема, зі 120-мм мінометів обстріляв українські опорні пункти в Талаківці, Водяному, Новогригорівці та Мар’їнці. Міномети калібру 82 мм противник застосував поблизу Широкиного, Красногорівки, Гнутового та Мар’їнки.

Також на Донеччині російські окупанти вели вогонь з гранатометів, бронетехніки, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганщині ворог 17 разів вів як хаотичний, так і прицільний вогонь із різних видів зброї. Зокрема, за підрахунками штабу, 16 снарядів із забороненої 122-мм артилерії противник випустив по наших позиціях у Новоолександрівці та 14 – у Новозванівці.

Нагадаємо, днем раніше у штабі АТО нарахували 51 обстріл і підтвердили дані про трьох загиблих за добу; ще 16 бійців поранені.

Читайте також:
Під час візиту в зону АТО начальник Генштабу Муженко виявив ряд проблем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна