ЄСПЛ прийняв скаргу щодо “віджатої” Росією Феодосійської суднобудівної компанії

 

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скаргу ВАТ “Феодосійська суднобудівна компанія “Море” про порушення прав компанії в результаті незаконної націоналізації її майна Росією на території Криму. Скаргу прийнято 27 травня, повідомляє юридична фірма “Ілляшев та партнери”, яка підготувала скаргу.

Як відзначають у юрфірмі, ЄСПЛ вперше по суті розгляне питання законності втручання в право власності на активи ФСК “Море” самопроголошеною владою Криму без компенсації їх вартості, а також порушення права компанії на справедливий судовий розгляд.

Відомо, що окупаційна Державна рада Криму в 2014 році перевела все рухоме і нерухоме майно ФСК “Море”, розміщене на території півострова, у свою власність. Пізніше розпорядженням голови уряду Російської Федерації ФСК “Море” була передана в російську федеральну власність.

При цьому 100% акцій ФСК “Море” належить державі Україна.

ФСК “Море” спеціалізувалася на воєнному і цивільному суднобудуванні, зокрема створенні воєнних і цивільних катерів, суден на підводних крилах із легких сплавів, суден на повітряній подушці. Значну частину продукції становили воєнні і кораблі і багатоцільові катери.

У 2004 році Кабінет Міністрів України включив ФСК “Море” до переліку підприємств, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки України, а в 2012-му це ВАТ було включене до переліку підприємств, корпоративні права держави в яких передані державному концерну “Укроборонпром”.

Читайте також:
Окупаційний суд у Криму оштрафував УПЦ КП та витискає із собору в Сімферополі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна