У Херсоні інформатору “ДНР” дали 5 років тюрми. ВІДЕО

 

Херсонський міський суд за матеріалами Служби безпеки України засудив до п’яти років позбавлення волі інформатора терористичної організації “Донецька народна республіка”.

Як повідомляє прес-центр СБУ, співробітники спецслужби встановили, що мешканець Горлівки протягом квітня – листопада 2015 року входив до незаконного збройного формування бойовиків. Він збирав інформацію на тимчасово окупованих територіях про патріотично налаштованих громадян. За вказівкою російського куратора інформатор здавав дані до так званого “МВС ДНР”.

Наступне завдання чоловік отримав на Херсонщині. У листопаді 2015 року він приїхав до обласного центру, щоб, за даними СБУ, “проникнути до патріотичної організації “Херсонський кіш Українського козацтва”. До її лав бойовик планував залучити спільників, щоб з часом дискредитувати козацький рух.

Співробітники Служби безпеки України зірвали задуми бойовика та затримали його.

Суд визнав інформатора винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (“створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності” — карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років).

Читайте також:
СБУ затримала бойовика “ДНР”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна