Українці найбільше довіряють Савченко і хочуть сильного лідера, – КМІС

 

Серед запропонованого соціологами списку 25 політичних діячів України відносно найвищий рівень довіри має депутат Надія Савченко, якій довіряють 35% серед усіх дорослих українців.
Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Не довіряють Савченко 32,7%; ще 32,3% або не мають визначеного ставлення або не знають, хто вона така.

Далі за рівнем довіри йдуть мер Львова Андрій Садовий (довіряють 32,3%, не довіряють — 40,7%), Юлія Тимошенко (28% проти 57,3%), Олег Ляшко (27,5% проти 52,4%), Анатолій Гриценко (23,6% проти 47,3%), Михеїл Саакашвілі (18,6% проти 60,6%), Петро Порошенко (16,1% проти 69,3%).

Інші діячі зі списку в розрахунку до всього населення мають нижчий рівень довіри, зазначають у КМІС.

“На запитання «Чи потребує Україна в теперішніх умовах того, щоби нею керував сильний лідер, який би мав широкі владні повноваження?» ствердну відповідь («так») дали 82% респондентів. Не погодилися з цим — 9,1%. Ще 8,9% респондентів не змогли відповісти на запитання”, – зазначили в КМІС.

Серед суспільних інституцій найбільшою довірою користується Церква: 63,7% довіряють, 12,9% не довіряють, ще 23,4% не визначилися.

Далі за рівнем довіри йдуть армія (63,2% довіряють і 12% не довіряють), волонтерські організації, які допомагають переселенцям (55,7% проти 10,3%), волонтерські організації, які допомагають армії (55,3% проти 13,4%), добровольчі батальйони (49,2% проти 17,9%).

Іншим інституціям зі списку довіряє менше громадян України.

Дослідження проводилося з 20 травня по 2 червня на замовлення клієнта. 
Методом особистого інтерв’ю було опитано 2043 респонденти віком від 18 років, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму).
У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Варто зазначити, що це вже друге соцопитування КМІС, проведене в травні місяці на замовлення клієнта. Попереднє відбувалося лише шістьма днями раніше (11-16 травня).

Результати того опитування, а також некоректне формулювання деяких питань дало соціологам з інших фірм підстави вважати, що замовником є Юлія Тимошенко.
Дослідження 20 травня – 2 червня теж має такі ознаки.

Читайте також:
До АТО причетна чверть українців разом із членами родин, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна