Парламент знизив акцизи на закордонні вживані авто

 

Верховна Рада тимчасово знизила ставку акцизного податку на вживані автомобілі до рівня ставок на нові авто. За законопроект №3251 проголосували 237 народних депутатів.

Зокрема, знижено ставки акцизу на вживані авто:
– до 0,102 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 1000 куб. см;
– 0,063 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 1500 куб см;
– 0,267 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 2200 куб. см;
– 0,276 євро за 1 куб. см з двигуном об’ємом до 3000 куб. см;
– 2,209 євро для авто з об’ємом двигуна понад 3000 куб. см.

Згідно з пояснювальною запискою, до 31 грудня 2018 року встановлюються знижені ставки акцизного податку на легкові авто та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей, включаючи вантажопасажирські автомобілі-фургони та гоночні автомобілі.

Також знижені ставки встановлюються на інші транспортні засоби з двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та з кривошипно-шатунним механізмом.

Водночас ставки акцизного податку, встановлені цим законом, не застосовуються для легкових автомобілів, якщо вони мають походження з країни, визнаної державою-окупантом та державою-агресором по відношенню до України, або ввозиться з території такої держави-окупанта та/або з окупованої території України.

Також ставки не застосовуються на авто вироблені до 1 січня 2010 року та ті, що ввозяться на митну територію України особою для власного використання або на користь інших осіб за договорами купівлі-продажу, поставки, дарування, комісії, доручення, поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду у кількості понад один легковий автомобіль протягом календарного року.

Радник мера Києва Дмитро Білоцерківець привітав прийняття закону, зазначивши, що його авторами виступили депутати від групи “УДАР” фракції Блоку Порошенка. Він зауважив, що відтепер мешканці прикордонних регіонів, які часто їздять на нерозмитнених автомобілях, не будуть змушені регулярно ганяти авто через кордон назад в Європу, а зможуть легалізувати свої машини.

Читайте також:
Рада не підтримала підвищення прожиткового мінімуму та оподаткування пенсій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна