Wizz Air планує повернути свою широку присутність в Україні

 

Авіакомпанія Wizz Air серйозно розглядає можливість розширення своєї присутності на українському ринку. Про це повідомив в інтерв’ю польському порталу fly4free.pl гендиректор лоукостера Йожеф Вараді.

“Ми бачимо, що ситуація в Україні стабілізується, і з бізнесової точки зору нам дуже подобається те, що там відбувається. Серйозно розмірковуємо, щоб знову потужно вийти на цей ринок”, – розповів Вараді.

Керівник Wizz Air зазначив, що рішення про закриття української “дочки” – “Wizz Air Україна” – авіаперевізник ухвалював не тільки через війну, а й через падіння курсу гривні та кількості авіапасажирів в Україні, коли протягом декількох місяців число українських клієнтів Wizz Air скоротилося на 30 відсотків.

Видання нагадує, що до початку воєнного конфлікту в Україні були три операційні бази Wizz Air – у Києві, Донецьку та Львові. У квітні 2014 року Wizz Air закрив базу в Донецьку, а рівно за рік – базу у Львові, а також українську “дочку” взагалі. Таким чином, Wizz закрив десяток маршрутів з України, залишивши тільки один літак на базі в Києві.

Вараді не уточнив, на яких напрямках і коли українці можуть очікувати на появу нових рейсів.

Наразі щодо найближчих до України маршрутів є така новина: з 19 серпня Wizz Air відкриє рейси до Лондона з румунської Сучави, розташованої за 80 км від Чернівців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна