У Росії 9 травня осквернили пам’ятну дошку загиблим у Сирії військовим

 

В Амурській області Росії розшукують осіб, які 9 травня розмалювали нецензурними словами меморіальні дошки на честь загиблих у Сирії російських військовослужбовців. За фактом вандалізму порушено кримінальну справу, повідомляє Амур.інфо.

За інформацією видання, написи, зроблені чорною фарбою, оперативно змили вже за кілька годин після того, як їх було зроблено.

Меморіальні дошки з іменами пілота збитого у Сирії Су-24 російських ВПС Олега Пєшкова та матроса Олександра Позиніча було в становлено на пам’ятнику воїнської слави в Білогорському районі Амурської області РФ 9 січня 2015 року. Як зазначає російська преса, монумент розташований на федеральній трасі Чита – Хабаровськ.

Нагадаємо, 24 листопада 2015 року турецький винищувач F-16 збив російський бомбардувальник Су-24 ракетою “повітря-повітря”. Турецькі військові стверджують, що Су-24, який летів бомбити Сирію, залетів на турецьку територію. В Росії це заперечують.

Екіпаж російського бомбардувальника встиг катапультуватися, але його командир, підполковник Пєшков, загинув під час приземлення від куль, випущених із землі.
Морпіх Олександр Позінич загинув під час рятувальної операції.

Указом президента РФ Володимира Путіна Пєшкову було посмертно присвоєно звання Героя Росії.
Цей інцидент започаткував конфлікт між Туреччиною та Росією: між двома країнами було скасовано безвізовий режим, РФ наклала санкції на імпорт турецьких продуктів і закрила авіасполучення з Туреччиною.

Читайте також:
РФ може порушити справу про загибель пілота збитого Су-24.
Вбивцю сховали в турецькій тюрмі?

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна