Єфремов став виїзним

 

Колишній голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов заявив, що йому повернули закордонний паспорт і зняли електронний браслет стеження.
Про це він сказав у коментарі агенції “Українські новини” сьогодні, 5 травня.

“З мене знято всі обмеження, тільки все заставу ніяк не повертають”, – повідомив “регіонал”.

Єфремов підтвердив, що прокуратура повернула йому внутрішній і закордонний паспорти, а також з його ноги зняли браслет стеження.

При цьому Олександр Єфремов додав, що точно не знає, скільки проти нього відкрито кримінальних проваджень. “Я бував на допитах у шести справах”, – сказав він.

За його даними, два з шести кримінальних проваджень вже закриті.

Раніше цього дня Солом’янський районний суд Києва переніс на 10 серпня розгляд справи проти Єфремова, екс-“регіонала” Олександра Стояна та екс-депутата від КПУ Сергія Гордієнка.
Згаданих колишніх депутатів звинувачують у сприянні прийняттю “диктаторських законів” 16 січня 2014 року.

Нагадаємо, 28 липня 2014 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Єфремова за фактом зловживання владою. Прокуратура також висувала йому обвинувачення в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі і фінансуванні сепаратизму, однак Печерський суд не знайшов складу злочину за цими обвинуваченнями.
16 лютого 2015 року Печерський райсуд заарештував Єфремова з альтернативою у вигляді виплати застави у 3,6 млн. грн. Колишній віце-прем’єр-міністр Борис Колесников вніс за нього заставу, і Єфремова відпустили.
Домашній арешт Єфремова закінчився 1 листопада 2015 року.
30 листопада 2015 року Печерський райсуд відмовився почати розгляд справи Єфремова і повернув Генпрокуратурі обвинувальний акт.
Наприкінці лютого 2016 року Печерський районний суд Києва звернувся у Апеляційний суд Києва з проханням змінити територіальну підсудність справи проти колишніх депутатів Верховної Ради Єфремова, Олександра Стояна (ПР) та Сергія Гордієнка (КПУ).
Апеляційний суд Києва передав справу проти колишніх нардепів Солом’янському районному суду столиці.

Читайте також:
Генпрокуратура закрила одне з трьох кримінальних проваджень проти Єфремова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна