Поліція розкрила справжні причини нападу на журналістів “7 каналу” в Одесі

 

Бійка між невідомими і співробітниками одеського “7-го каналу”, яка переросла в розстріл журналіста з помпової рушниці, сталася через ДТП й була наслідком помилки. Про це повідомив спікер Головного управління Національної поліції України в Одеській області Андрій Костюк.

Правоохоронці встановили, що 3 травня в районі Олександрівського проспекту автомобіль Nissan Sunny, рухаючись заднім ходом, врізався в авто Honda і поїхав з місця аварії.
Власник постраждалої машини дізнався ім’я власника автомобіля, що втік з місця ДТП, і через свого знайомого домовився про зустріч із ним біля офісу телеканалу.

Проте пізніше виявилось, зустріч була призначена зі зведеним братом власника машини, співробітником телеканалу, який не мав відношення до ДТП, але має такі самі прізвище, ім’я і по батькові, як у винуватця аварії.

Під час зустрічі зав’язалася відома вже всій Україні бійка, яка закінчилася стріляниною. Як повідомляли деякі ЗСІ, боку журналістів було зроблено постріл у повітря зі стартового пістолета. Зараз слідство встановлює, хто стріляв першим.

Правоохоронці розширили кваліфікації кримінального провадження. Тепер воно розслідується за ч. 2 ст. 15 ч. 2 п. 1-7 ст. 115 (замах на вбивство) і за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Особа власника автомобіля Honda встановлена – це житель Білгород-Дністровського. Постраждалі його впізнали. Також встановлено особи приятелів автомобіліста, які можуть бути причетні до злочину. Поліція продовжує їх пошуки.

Нагадаємо, у вівторок, 3 травня, близько 16:00 невідомі в Одесі напали на журналістів біля входу в офіс “7-го телеканалу”. Під час конфлікту двоє чоловіків спочатку побилися із співробітниками “7 каналу”, а потім ще один чоловік вистрілив у представників ЗМІ з рушниці, яку дістав із машини. В результаті бійки і стрільби постраждали три співробітники телеканалу, у одного з них зламаний ніс, у іншого розсічено брову, у третього – травми спини.

“7 канал” – один із найстаріших в Одесі. В різний час до нього мали відношення колишні мери Одеси Руслан Боделан, Едуард Гурвіц, Олексій Костусев. Зараз канал пов’язують з бізнесменом Аднаном Ківаном.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна