Розвідка розкрила ще двох офіцерів ЗС РФ на Донбасі, з них один – недавно судимий

 

Головне управління розвідки МО України зафіксувало ще двох кадрових військовослужбовців – офіцерів ЗС Росії, які з використанням фіктивних документів беруть участь у бойових діях на Донбасі. Причому один із них був нещодавно засуджений (з випробувальним терміном) за перевищення службових повноважень із застосуванням насилля та зброї.

ГУР МО України встановлено, що на посаді “начальника разведки 3 отдельной мотострелковой бригады (Горловка) 1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону) ВС РФ” перебуває майор ЗС РФ Павленко Олександр Сергійович, за документами прикриття – Калашников.

Павленко 17.08.1984 р.н., народився у м. Аксай Ростовської обл., у 2007 р. закінчив факультет військової розвідки Новосибірського вищого військового командного училища, на Донбас відряджений у березні 2015 року з посади заступника командира загону 25 окремого полку спеціального призначення (Ставрополь) 49 армії (Ставрополь) Південного військового округу ЗС РФ.

Підрозділи спецпризначення (загальною чисельністю близько 80 військовослужбовців) зі складу 25 опсн 49 армії, де служив майор Павленко до його призначення начальником розвідки 3 омсбр 1 АК (так звана “армія ЛНР”), у квітні 2015 року брали участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України та дислокувались у н.п. Амвросіївка, повідомляє розвідка.

Інший факт зі зведення ГУР є прикладом того, як раніше засуджений психічно не врівноважений офіцер ЗС РФ через участь у війні на Донбасі “намагається в такий спосіб залишитись на військовій службі, заслужити скасування наявних судимостей, а також  отримати додаткові кошти на виплату компенсацій постраждалим за завдану шкоди”.

Ідеться про таку персону, як командир 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк, Україна) підполковник ЗС РФ Титов Роман Борисович, за документами прикриття – Демонов.

Відповідно до тексту вироку Оренбурзького гарнізонного військового суду від 3 червня 2011 р. (головуючий суддя В. Осадчий), 19 лютого 2011 р. командир батальйону 21 окремої мотострілецької бригади (військова частина 12128, н.п. Тоцьке Оренбурзької обл.) майор Титов Роман Борисович, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, туристичним ножем, схожим на мисливський, наніс колото-різану рану грудної клітини рядовому строкової служби, за що отримав покарання у вигляді позбавлення волі на строк два роки з позбавленням права обіймати командні військові посади. З огляду на рішення суду першої інстанції, а також винесення на користь постраждалого рішення апеляційної інстанції, загальна сума, яку офіцер ЗС РФ Роман Титов повинен був сплатити за лікування постраждалого та компенсацію завданої моральної шкоди, склала більше 350 тисяч рублів.

Із приговору Оренбурзького гарнізонного військового суду від 3 червня 2011 р. (подається мовою оригіналу):
“…При подходе Титова Р.Б. к … Б.В.В., он схватил левой рукой за его футболку и, оттянув ее от тела последнего в свою сторону, применяя насилие, размахнувшись, умышленно нанес сверху вниз по указанной футболке режущий удар лезвием туристического ножа, находящимся в его правой руке, одновременно нанеся Б.В.В. режущий удар тем же лезвием ножа в грудную клетку, чем причинил Б.В.В. тяжкий вред здоровью в виде колото-резаной раны грудной клетки справа, проникающей в плевральную полость, сопровождавшейся гемопневмотраксом, с пересечением V ребра и внутренней грудной артерии.
…Признать Титова Р.Б. … виновным в совершении преступления, предусмотренного пунктами «а», «в» части 3 статьи 286 УК РФ, на основании которой с применением статьи 64 УК РФ, назначить ему наказание в виде лишения свободы на срок 2 (два) года с лишением права занимать командные воинские должности в Вооруженных Силах, других войсках и воинских формированиях Российской Федерации, связанные с руководством личным составом, сроком на два года.
В соответствии со статьёй 73 УК РФ считать назначенное Титову Р.Б. основное наказание в виде лишения свободы условным с испытательным сроком в 3 (три) года, в течение которого он надлежащим поведением должен доказать своё исправление.
…Взыскать с Титова Р.Б…. в пользу Б.В.В. – 100000 (сто тысяч) рублей в счет компенсации морального вреда.
…Гражданский иск начальника филиала … к Титову … о возмещении денежных средств затраченных на лечение потерпевшего – удовлетворить полностью.
Взыскать с Титова … в пользу филиала … – 127319 рублей (сто двадцать семь тысяч триста девятнадцать) рублей в счет возмещения средств, затраченных на лечение потерпевшего…”

“Додатково зазначаємо, що ротні тактичні групи зі складу 21 омсбр 2 армії (Рощинський, Самарська обл.) Центрального військового округу (Єкатиренбург) ЗС РФ, де служив підполковник Роман Титов до його призначення командиром 11 омсп 1 АК ЗС РФ, до лютого 2016 року на ротаційній основі брали участь у бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України у районах н.п. Луганськ та Краснодон”, – ідеться в повідомленні ГУР.

Читайте також:
ГУР: Під Авдіївкою – поповнення з Дагестану. Росіяни дають хабарі, щоб лише не на “Промку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна