Кримінальний нардеп часів Януковича притягує в Києві до суду редактора “Цензор.нет”

 

16 травня Дарницький районний суд Києва розгляне позов екс-“регіонала” Юрія Іванющенка, який перебуває в міжнародному розшуку, до головного редактора сайту “Цензор.нет” Юрія Бутусова. Про журналіст повідомив у своєму “Фейсбуці”.

Оголошення про суд розмістила київська газета “Хрещатик”.

“Кримінальний авторитет Юра Єнакієвський, який перебуває в міжнародному розшуку, подав на мене до суду для захисту своєї честі, гідності та ділової репутації. Засідання відбудеться 16 травня. Суд прийняв звернення від бандита-втікача, ніби так і треба”, – зазначив Бутусов на сайті.

“Муніципальна газета “Хрещатик”, яка видається на гроші платників податків Києва – тобто на мої теж, розмістила оголошення від Юри Єнакієвського”, допомогла йому боротися за його права проти мене, заробила, напевно”, – підкреслив Бутусов.

“Це реакція ось на цю статтю “Як Юра Єнакієвський намагається зняти з себе міжнародний розшук і дістатися до своїх активів і нерухомості в Європі”, яку я написав одразу по гарячих слідах. У Генпрокуратурі “Юрець” намагається закрити справу, зняття з розшуку, а тепер вирішив і зачистити інформаційний поле”, – нагадав головний редактор “Цензора”.

“Для мене суд з Іванющенком, оголошеним у міжнародний розшук – це визнання того, що моя робота для нього – це велика проблема. Хоча мені здається дикістю, що злочинець у міжнародному розшуку, який причетний також до організації вбивств на Майдані та є фігурантом розслідування про розстріл Небесної сотні, може говорити про честь і гідність.
Хочу зазначити, що демонстративні дії кримінальних авторитетів в Україні, їхні нахабні спроби відбілити себе, свідчать тільки про одне – вони підтримують зв’язки всередині влади і впевнені, що їм знову вдасться легалізуватися в Україні. Вони впевнені, що їм вдасться “вирішити питання”, – резюмував Бутусов.

“До суду – це, звісно, цивілізовано. За часів Януковича після серії публікацій про “Укрспирт” – одну з корупційних схем Іванющенка – мені прийшла “смска” з таким змістом, що тих, хто цікавиться спиртом, зберігатимуть у формаліні. Спасибі, Юлія Мостова одразу посрияла, але абонента встановити не вдалося – номер і телефон відразу скинули”.

Нагадаємо, 1 квітня Дніпровський районний суд Києва скасував розшук колишнього нардепа від ПР олігарха Юрія Іванющенка, близького соратника Януковича. Таке рішення ухвалив суддя Микола Чаус.
У Генпрокуратурі висловлювали готовність оскаржувати це рішення, а глава МВС Аваков заявив, що буде гальмувати це рішення суду.

Нардеп від БПП Сергій Лещенко заявляв: “Злі язики кажуть, що зняття Єнакіївського з розшуку вирішувалося на Банковій, але ми в це, звичайно, не віримо. Просто суддя Чаус вирішив перевищити свою владу і безкорисливо подарувати свободу Іванющенку”.
За його словами, в жовтні минулого року Вища рада юстиції рекомендувала внести подання про звільнення Чауса разом з низкою інших суддів, які судили активістів Євромайдану, тож “Чаус на гачку в Банкової”.

Справа Іванющенка була перенесена в Дніпровський райсуд після безпрецедентного задоволення клопотання адвокатів олігарха про відведення всього складу Печерського суду.

В одному провадженні по колишньому нардепу від Партії регіонів Іванющенку є два епізоди: про причетність до розтрати коштів по кіотському протоколу і незаконне збагачення. За цим провадженням і було отримання дозволу суду на затримання Іванющенка.

На даний час він перебуває в Росії, тоді як його родина – в Монако.

Невдовзі Генпрокуратура поновила розшук Іванющенка.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна