Нуланд в Україні найперше зустрілася з громадськими активістами

 

В Україні з візитом перебуває помічник держсекретаря Сполучених Штатів Америки у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд.

Згідно з повідомленням на сайті Держдепартаменту США, Нуланд прибула до Києва з Ганновера, де 25 квітня відбувся міні-саміт з питань безпеки з участю президента США Барака Обами та лідерів деяких європейських держав.

У Києві помічниця Джона Керрі зустрінеться “з високопоставленими українськими урядовцями, лідерами політичних партій, членами Верховної ради і представниками громадянського суспільства”, з якими “обговорить низку двосторонніх і регіональних питань, в тому числі й пріоритети реформ та реалізації Мінських домовленостей”, йдеться в повідомленні.

Уже в понеділок, у день свого приїзду, Нуланд провела зустріч з експертами громадянської ініціативи “Реанімаційний пакет реформ”.

“Чому саме з нами – бо за соціологічними опитуваннями саме громадські організації та волонтери мають найбільший рівень довіри щодо проведення реформ. Насправді, це величезне визнання експертної роботи перш за все наших експертів у сфері антикорупційної реформ, реформ держслужби, правоохоронної системи/прокуратури та судової”, – написав у “Фейсбуці” керівник відділу адвокації “Реанімаційного пакету реформ” Ярослав Юрчишин.

“Пані Вікторія отримала нашу оцінку ситуації і є шанс, що ми з нашими міжнародними партнерами й надалі будемо говорити однією мовою – мовою вимоги незворотності та ефективності реформування країни”, – зазначив Юрчишин.

Читайте також:
Обама: санкції проти Росії діятимуть до повного виконання Мінських угод

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна